Welkom, u vindt hier informatie over de Stichting Vrienden van de Noorder Poort (SVNP) en de fundraising-activiteiten waarmee wij het zencentrum de Noorder Poort in Wapserveen ondersteunen. Daarnaast houden we u op de hoogte van de voortgang van de lopende projecten.


Het International Zen Center Noorder Poort is in 1996 opgericht als zentrainings-centrum van het International Zen Institute in de traditie van zenmeester Gesshin Prabhasa Dharma. Het zencentrum wordt  geleid door haar opvolgster, de Nederlandse zenmeester Jiun Hogen roshi. De Noorder Poort biedt een veelzijdig programma aan voor zowel beginnende als ervaren zenbeoefenaren.  

Missie

De Stichting Vrienden van de Noorder Poort stelt zich ten doel de Noorder Poort met geld en (inter)nationale contacten energiek, daadkrachtig en deskundig te ondersteunen. Daarbij zijn de boeddhistische principes wijsheid en mededogen richtinggevend.

Als u de stichting wilt ondersteunen, ga dan naar de contact pagina. Daar leest u hoe u begunstiger kunt worden. Als begunstiger ontvangt u twee keer per jaar de vriendenbrief.

 
 


Stichting Vrienden van

                   de Noorder Poort

                                            SVNP